Empatian supersankari Brainy
Empatian supersankari Feely
Empatian supersankari Flexy

Olet empatian supersankarit Brainy, Feely ja Flexy!

Voimasi jakautuvat tasaisesti empatian eri lajien kesken. Havaitset taitavasti ihmisten tunteet ja supersydämesi kantaa muidenkin ilot ja murheet. Osoitat empatiaa myös teoillasi. Käytä rohkeasti voimiasi ja tee tekoja empaattisen maailman puolesta!

Tiedollisen empatian avulla tarkastelet muiden tunteita. Ymmärrät hyvin ihmisten kokemuksia, arvoja ja motiiveja.

Tunne-empatian kautta koet toisten ihmisten kokemukset ja tunteet aidosti, vahvasti ja välittömästi. Sinun on helppo iloita ja surra muiden kanssa. Ystäväsi tietävät, että tuet heitä hädässä.

Käytösempatiassa ihmisten ymmärtäminen johtaa tekoihin, jotka ottavat muut huomioon. Autat usein muita ihmisiä tai muutat omaa toimintaasi heidän hyväkseen.

Empatian lajit kietoutuvat tiukasti yhteen ja toimivat parhaiten keskenään. Käytät todennäköisesti kaikkia empatian muotoja eri tilanteissa ja myös samanaikaisesti.

Empaattiseen ajatteluun kuuluu myös oman empatian piirin laajentaminen. Meidän on usein helpointa samastua läheisiimme ja kaltaisiimme. Myös kauempana olevat ja erilaiset tarvitsevat empatiaamme.

 

Tunteista tekoihin!

Monet meistä tuntevat paljon empatiaa, mutta emme aina uskalla sanoa sitä ääneen. On tärkeää, että empatian tunteminen johtaa myös toimintaan. Tässä muutama pieni, mutta merkittävä tapa muuttaa tunteet teoiksi: