Empatian supersankari Flexy
Empatian supersankari Feely

Olet empatian supersankarit Flexy ja Feely!

Vahvuutesi on sekä käytösempatia että tunne-empatia. Supersydämesi kantaa muidenkin riemut ja murheet. Empatiasi näkyy myös rohkeina tekoina. Tartu siis toimeen empaattisen maailman puolesta!

Tunne-empatian kautta koet toisten ihmisten kokemukset ja tunteet aidosti, vahvasti ja välittömästi. Sinun on helppo iloita ja surra muiden kanssa. Ystäväsi tietävät, että tuet heitä hädässä.

Käytösempatiassa ihmisten ymmärtäminen johtaa tekoihin, jotka ottavat muut huomioon. Autat usein muita ihmisiä tai muutat omaa toimintaasi heidän hyväkseen.

Empatian kolmas muoto on tiedollinen empatia. Sen avulla havaitset ja tarkastelet muiden tunteita. Ymmärrät hyvin muiden kokemuksia, arvoja ja motiiveja.

Empatian eri lajit kietoutuvat tiukasti yhteen ja toimivat parhaiten keskenään. Käytät todennäköisesti kaikkia empatian muotoja eri tilanteissa ja myös samanaikaisesti.

Empaattiseen ajatteluun kuuluu myös oman empatian piirin laajentaminen. Meidän on usein helpointa samastua läheisiimme ja kaltaisiimme. Myös kauempana olevat ja erilaiset tarvitsevat empatiaamme.

 

Tunteista tekoihin!

Monet meistä tuntevat paljon empatiaa, mutta emme aina uskalla sanoa sitä ääneen. On tärkeää, että empatian tunteminen johtaa myös toimintaan. Tässä muutama pieni, mutta merkittävä tapa muuttaa tunteet teoiksi: