Empatian supersankari Flexy

Olet empatian supersankari Flexy!

Vahvuutesi on käytösempatia. Olet työmyyrä, jonka empatia näkyy ennen kaikkea tekoina.  Et vain toivota pikaista paranemista, vaan käyt myös kipeän kaverin puolesta kaupassa. Olet loistava tiimipelaaja, joka auttaa kaikkia ryhmän jäseniä etenemään. Tartu siis toimeen empaattisen maailman puolesta!

Käytösempatian avulla ihmisten ymmärtäminen johtaa tekoihin, jotka ottavat muut huomioon. Autat usein muita ihmisiä tai muutat omaa toimintaasi heidän hyväkseen.

Empatian eri lajit kietoutuvat tiukasti yhteen ja toimivat parhaiten keskenään. Käytät todennäköisesti kaikkia empatian muotoja eri tilanteissa ja myös samanaikaisesti.

Tiedollisen empatian avulla havaitset ja tarkastelet muiden tunteita. Ymmärrät hyvin muiden kokemuksia, arvoja ja motiiveja.

Tunne-empatiassa koet toisten ihmisten kokemukset ja tunteet aidosti, vahvasti ja välittömästi. Sinun on helppo iloita ja surra muiden kanssa. Ystäväsi tietävät, että tuet heitä hädässä.

Empaattiseen ajatteluun kuuluu myös oman empatian piirin laajentaminen. Meidän on usein helpointa samastua läheisiimme ja kaltaisiimme. Myös kauempana olevat ja erilaiset tarvitsevat empatiaamme. 

Tunteista tekoihin!

Monet meistä tuntevat paljon empatiaa, mutta emme aina uskalla sanoa sitä ääneen. On tärkeää, että empatian tunteminen johtaa myös toimintaan. Tässä muutama pieni, mutta merkittävä tapa muuttaa tunteet teoiksi: