Empatian supersankari Feely

Olet empatian supersankari Feely!

Vahvuutesi on tunne-empatia. Supersydämesi kantaa muidenkin riemut ja murheet. Saapuessasi paikkaan kun paikkaan tunnelma lämpenee välittömästi. Empatia on voimiesi alkulähde, muista arvostaa sitä!

Tunne-empatialla koet toisten ihmisten kokemukset ja tunteet aidosti, vahvasti ja välittömästi. Sinun on helppo iloita ja surra muiden kanssa. Ystäväsi tietävät, että tuet heitä hädässä.

Empatian eri lajit kietoutuvat tiukasti yhteen ja toimivat parhaiten keskenään. Käytät todennäköisesti kaikkia empatian muotoja eri tilanteissa ja myös samanaikaisesti.

Tiedollisen empatian avulla havaitset ja tarkastelet muiden tunteita. Ymmärrät hyvin muiden kokemuksia, arvoja ja motiiveja.

Käytösempatiassa ihmisten ymmärtäminen johtaa tekoihin, jotka ottavat muut huomioon. Autat usein muita ihmisiä tai muutat omaa toimintaasi heidän hyväkseen.

Empaattiseen ajatteluun kuuluu myös oman empatian piirin laajentaminen. Meidän on usein helpointa samastua läheisiimme ja kaltaisiimme. Myös kauempana olevat ja erilaiset tarvitsevat empatiaamme.

Tunteista tekoihin!

Monet meistä tuntevat paljon empatiaa, mutta emme aina uskalla sanoa sitä ääneen. On tärkeää, että empatian tunteminen johtaa myös toimintaan. Tässä muutama pieni, mutta merkittävä tapa muuttaa tunteet teoiksi: