Empatian supersankari Brainy
Empatian supersankari Flexy

Olet empatian supersankarit Brainy ja Flexy!

Vahvuutesi on sekä käytösempatia että tiedollinen empatia. Havaitset taitavasti ihmisten tunteet ja osoitat empatiaa myös teoillasi. Olet erinomainen tiimipelaaja ja ystävät tuntevat sinut oivaltavista neuvoistasi. Käytä rohkeasti voimiasi ja tee tekoja empaattisen maailman puolesta!

Tiedollisen empatian avulla tarkastelet muiden tunteita. Ymmärrät hyvin muiden kokemuksia, arvoja ja motiiveja.

Käytösempatiassa ihmisten ymmärtäminen johtaa tekoihin, jotka ottavat muut huomioon. Autat usein muita ihmisiä tai muutat omaa toimintaasi heidän hyväkseen.

Empatian kolmas muoto on tunne-empatia. Siinä koet toisten ihmisten kokemukset ja tunteet aidosti, vahvasti ja välittömästi. Sinun on helppo iloita ja surra muiden kanssa. Ystäväsi tietävät, että tuet heitä hädässä.

Empatian eri lajit kietoutuvat tiukasti yhteen ja toimivat parhaiten keskenään. Käytät todennäköisesti kaikkia empatian muotoja eri tilanteissa ja myös samanaikaisesti.

Empaattiseen ajatteluun kuuluu myös oman empatian piirin laajentaminen. Meidän on usein helpointa samastua läheisiimme ja kaltaisiimme. Myös kauempana olevat ja erilaiset tarvitsevat empatiaamme.

 

Tunteista tekoihin!

Monet meistä tuntevat paljon empatiaa, mutta emme aina uskalla sanoa sitä ääneen. Empatian tuntemisesta ei ole paljonkaan hyötyä, jos se ei johda toimintaan. Tässä muutama pieni, mutta merkittävä tapa muuttaa tunteet teoiksi: