Empatian supersankari Brainy

Olet empatian supersankari Brainy!

Vahvuutesi on tiedollinen empatia. Havaitset taitavasti ympärilläsi olevien ihmisten tunteita. Ystäväsi tuntevat sinut loistavista neuvoistasi. Käytä rohkeasti voimaasi ja tuo oivat huomiosi esille, kun jotakuta ei kohdella reilusti.

Tiedollisen empatian avulla tarkastelet muiden tunteita. Ymmärrät hyvin muiden kokemuksia, arvoja ja motiiveja.

Empatian eri lajit kietoutuvat tiukasti yhteen ja toimivat parhaiten keskenään. Käytät todennäköisesti kaikkia empatian muotoja eri tilanteissa ja myös samanaikaisesti.

Tunne-empatiassa koet toisten ihmisten kokemukset ja tunteet aidosti, vahvasti ja välittömästi. Sinun on helppo iloita ja surra muiden kanssa. Ystäväsi tietävät, että tuet heitä hädässä.

Käytösempatiassa ihmisten ymmärtäminen johtaa tekoihin, jotka ottavat muut huomioon. Autat usein muita ihmisiä tai muutat omaa toimintaasi heidän hyväkseen.

Empaattiseen ajatteluun kuuluu myös oman empatian piirin laajentaminen. Meidän on usein helpointa samastua läheisiimme ja kaltaisiimme. Myös kauempana olevat ja erilaiset tarvitsevat empatiaamme.

Tunteista tekoihin!

Monet meistä tuntevat paljon empatiaa, mutta emme aina uskalla sanoa sitä ääneen. On tärkeää, että empatian tunteminen johtaa myös toimintaan. Tässä muutama pieni, mutta merkittävä tapa muuttaa tunteet teoiksi: